top of page

Det er med glede vi kan presentere våre produsenter fra Italia med hovedvekt på Toscana regionen.

Alle vingårdene har til felles at vi har langvarige relasjoner til de og at de produserer vin av høy kvalitet som vi kan være stolte av.

Agricola di Campriano

Med historie tilbake til år 1000, bringer Agricola di Campriano de gamle og historiske tradisjonene videre. Lokalisert på et høydedrag sør for Siena, i et gammelt kloster, har Ranuccio Neri vidreført familetradisjonen og brakt den inn i det 21 århundre. Det produseres både rød og rose vin hos Ranuccio.

 

Podere Canapaccia

En familiedrevet vingård midt i hjertet av området hvor Brunello-vinene produseres. Den vakre beliggenheten er klimatisk og geografisk ideell for vinproduksjon: Vinden, den klare luften og den uberørte naturen gjør Podere Canapaccia til en unik vin.

Prosesseringen av druene gjøres av eierne selv, med en kombinasjon av tradisjonelle og innovative teknikker.

 

Casanova di Neri

En av Italias høyest respekterte vingårder er resultatet av en ny visjon for Brunello di Montalcino. Den til dette området å være nye vinprodusenten  (de startet i 1971) tolker “tradisjon” på en annerledes og innovativ måte. Respekt for vinmarkene bidrar til produksjon av viner i elegant og moderne stil med distinkt terroirpreg. Vinanmeldere verden over har gitt vinene herfra rating helt i toppsjiktet.

 

 

Donatella Cinelli Colombini

Familien har historie gjennom mange generasjoner i Montalcino og driver nå brunello-vingården Casato Prime Donne som ligger i den nordlige delen av appellasjonen. Her produseres tradisjonell brunello av høy kvalitet fra et dedikert team av damer – unikt i den mannsdominerte lokale vinindustrien.

 

Fanetti, Tenuta Sant`Agnese

Vino Nobile di Montepulciano som appellasjon ville ikke hatt dagens annerkjennelse som kvalitetsvin om det ikke var for Adamo Fanetti`s harde arbeid på 1920 tallet.

Det tok lang tid å forvandle vinproduksjonen i området fra “Vino Tavola”,  bordvin, som ofte var et blandingsprodukt av mange druetyper, til dagens produksjon hvor man hovedsakelig benytter Sangiovese og lagring på eikefat.

 

Podere Forte

Pasquale Forte bestemte seg på 1990-tallet for å lage intet mindre enn verdens beste vin. Her dyrkes det biodynamisk og med fokus på artsmangfold  slik de gjorde for 2000 år siden. Men i den topp moderne vinkjelleren ligger de “200 år foran”, blant annet med eget ønologisk laboratorium som samarbeider med flere etablerte universiteter og forskningsinstitusjoner.

 

Gattavecchi

Gattavecchi ligger i den sørlige delen av Montepulciano, i området Argiano. Sammensetningen i jordsmonnet, gunstig eksponering, og et spesielt mikroklima, gjør området spesielt egnet for produksjon av vin.

 

 

Madonna Nera

Vingården Madonna Nera er en nyetablert vingård i Toscana. Vingården har dyp respekt for toscanske tradisjoner og en unik entusiasme som gir mot til å utforske nye muligheter. Her har eierne fått med den prisbelønte ønologen Carlo Ferrini (Årets Vinmaker i Italia i 2014) til å utvikle en IGT og Brunello, som allerede høster lovord i pressen og blant vinkjennere internasjonalt.

 

San Polino

San Polinos Brunello og Rosso di Montalcino lages med minst mulig intervensjon for å speile jordsmonn og årgang. Ifølge James Suckling har San Polinos viner “an incredible clarity and pureness of fruit that is unequalled in the region.”

Vinene er sertifisert biodynamiske og kommer fra en vinmark på bare 2,5 hektar. I tillegg har San Polino 1,5 hektar med oliventrær, oljen herfra er også biodynamisk. Gården ligger øst for Montalcino, ved Castelnuovo dell’Abate, og er omgitt av skog og buskvegetasjon. Vinmarkene ligger sydvendt i dalen over Ribusuoli-elven, 400-450 meter over havet.

 

Sasso di Sole

Vingården Sasso di Sole er en stolt og tradisjonsrik familiebedrift. Den åtte hektar store vingården er lokalisert 300 m over havet. Den lokale sangiovesevinen utgjør det meste av produksjonen, og dyrkes i klassisk tradisjon fra Montalcino, med nøye utvalgt manuell seleksjon av druene. Vinen modnes på 35-50 hektoliters slavonske eikefat.

 

 

Tiberini

Tiberini dyrker vindruer og oliven på 22 hektar i bakkene i Montepulciano, og strekker seg ned mot Chianadalen. Dette området har lang historie og har alltid blitt definert som et av hjertene i produksjonen av Vino Nobile di Monepulciano.

Poggio alla Sala

Poggio alla Sala ligger i Montepulciano. Nøye utvalgte vindruer dyrket i optimale produksjonsområder, gir en karakteristisk produksjon med kvalitet og biologisk mangfold.

 

Birrificio San Quirico d`Orcia

Kjærlighet til Val d’Orcia og lidenskap for hjemmebrygget øl, gjorde at vårt mikrobryggeri valgte å satse på ølbrygging. Birrificio San Quirico produserer ufiltrert og upasteurisert øl, uten konserveringsmidler, kjemiske tilsetningsstoffer eller smakstilsetninger.

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page